1.Szklankę mleka zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi. Drugą szklankę wymieszać z mąkami, wlać do gorącego mleka i ugotować budyń.
Kiedy masa ostygnie, miksujemy z miękkim masłem.
2.Galaretką rozpuszczamy w gorącej wodzie. Śmietanę ubijamy na sztywno, na koniec wlewamy ostudzoną galaretką, dalej miksując do połączenia składników.
3.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Układamy pierwszą warstwę krakersów. Następnie wykładamy masę kokosową, drugą warstwa krakersów, a na nią masę krówkową. Wykładamy kolejną warstwę krakersów, na krakersy dżem porzeczkowy i masę śmietanową. Posypujemy startą czekoladą/ Smacznego :)
Porady
Ciasto najlepiej smakuje po dwóch dniach, jak wszystkie składniki się "przegryzą" :)
Komentarze