1 op. podłużnych biszkoptów (200g),
500 g sera z wiaderka na serniki,
100 g jogurtu naturalnego,
2 galaretki o smaku owoców leśnych,
2 łyżki dżemu jagodowego,
jagody,
dowolny sok do nasączenia biszkoptów
Leśne tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, studzimy. Biszkopty nasączamy sokiem. Układamy na warstwę w blaszce wyłożonej folią. Twaróg miksujemy z jogurtem, dodajemy dżem i tężejącą galaretkę. Połowę wylewamy na biszkopty, układamy drugą warstwę biszkoptów. Zalewamy resztą masy serowej. Posypujemy jagodami. Wkładamy do lodówki aż masa się zsiądzie. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, tężejącą wylewamy na wierzch deseru. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze