4 jajka (w temp. pokojowej)
50 g cukru pudru
100 g mąki
25 g masła
Dodatkowo:
1 kg prażonych jabłek
1 galaretka owoc leśne
500 ml śmietanki 30%
1 fix do śmietany
3 łyżki cukru pudru
1 op. cukru wanilinowego
100 g wiórek kokosowych
Sposób przygotowania przepisu:
Leśna Szarlotka
1.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubijać razem z cukrem pudrem przez około 8minut na puszysty, gęsty krem. Przesiać przez sitko połowę mąki do ubitego kremu,a następnie delikatnie wymieszać szpatułką .
Następnie dodać rozpuszczone oraz ostudzone masło i delikatne wymieszać. Przelać ciasto do przygotowanej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 18 minut.Wyjąć i ostudzić.
Uprażone jabłka zagotować w garnku ,a następnie wsypać galaretkę, odstawić z ognia i mieszać przez około 2 minuty, aż żelatyna się rozpuści. Ostudzić.
Wyłożyć na biszkopt, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok.1 godzinę.
Śmietankę ubijać z fixem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym przez kilka minut . Wyłożyć na jabłka i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Posypać wiórkami kokosowymi.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze