Leśna karkówka z grzybami, dynią i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Eksperyment kulinarny. Chciałam zrobić coś "typowo" jesiennego. Efekt zaskoczył wszystkich domowników.

  • 60 min

Składniki:

  • • 5 plastrów karkówki
    • 10 łyżek ketchupu
    • 2 garście suszonych grzybów
    • 25 dag dyni obranej i pokrojonej w kostkę
    • 1 czerwona papryka
    • 1 duża cebula
    • 5 łyżek majonezu
    • 15 dag żółtego sera
    • sól, pieprz
    • tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leśna karkówka z grzybami, dynią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalewamy szklanką wody i moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły przez ok. 30 min. Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 minut. W tym czasie paprykę kroimy w podłużne paseczki a cebulę w piórka. Wrzucamy na patelnię. Dokładamy dynię. Smażymy aż warzywa staną się miękkie. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Warzywa wykładamy na mięso. Smarujemy majonezem. Przykrywamy żółtym serem. Zapiekamy jeszcze ok. 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Grzyby Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować