Leniwe chaczapuri z cebulą i sosem kawiorowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Leniwa wersja chaczapuri to propozycja na pożywne śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g sera białego
    100 g startego sera grana padano
    200 g startej goudy
    100 g mąki krupczatki
    3 jajka
    sól morska
    2 łyżki suszonej cebuli
    pieprz ziołowy
    suszona papryka chili w płatkach

    3 wiórki masła
    olej do smażenia

    sos kawiorowy:
    100 ml śmietany
    2 łyżeczki czerwonego kawioru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Śniadanie

Leniwe chaczapuri z cebulą i sosem kawiorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Biały ser mieszamy z grana padano, goudą, krupczatką, przyprawami oraz białkami jaj. Żółtka odkładamy, będą potrzebne za chwilę.
    Wyrabiamy gładkie ciasto. Z ciasta formujemy 3 łódeczki.

    Smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor.
  • chaczapuri 2. W każdej łódeczce robimy wgłębienie na żółtko. Delikatnie przekładamy żółtka we wgłębienia. Kładziemy po wiórku masła. Smażymy pod przykryciem 2 minuty.
  • chaczapuri 3. Kawior mieszamy ze śmietaną.

    Chaczapuri podajemy posypane startą goudą, sosem kawiorowym, kawiorem i natką pietruszki. Podajemy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować