Lemoniada z rabarbaru

0 (0 ocen)

  • 45 min

Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g rabarbaru
    200 g cukru
    otarta skórka z 1 cytryny
    1/2 szkl soku z cytryny
    3 gałązki estragonu

Lemoniada z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar kroimy na mniejsze części ,zalewamy niepełną szklanką wody ,dodajemy cukier i otartą skórkę z cytryny, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 15 min. Do rabarbaru dodajemy kilka gałązek estragonu, schładzamy. Rabarbar przecedzamy. Do syropu dodajemy sok z cytryn, mieszamy i rozrabiamy w 1 l zimnej wody. Podajemy schłodzony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy