Lemoniada truskawkowa z imbirem

0 (0 ocen)

Choć dopiero idzie do Nas wiosna ja tęsknie już za latem. Za pięknym słońcem , letnimi owocami i …..lemoniadą truskawkową ! Tak za mną chodził jej smak , że przygotowałam ją wczoraj

Składniki:

  • 900 g mrożonych truskawek

    2 łyżki suszonej mięty – najlepiej firmy NMR

    1,5 cm kawałek imbiru

    2 czubate łyżki cukru pudru

    500 ml wody

Lemoniada truskawkowa z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Truskawki wkładamy w opakowaniu do lodówki by się rozmroziły – najlepiej na całą noc

    2. Do kubka dodajemy mięte i zalewamy je 200 ml gorącej wody i parzymy około 7 minut

    3.Miętę odcedzamy – płyn zostawiamy , miętę wyrzucamy

    4.Do garnka dodajemy truskawki, miętę, cukier, wodę i starty imbir Wszystko razem miksujemy za pomocą blendera

    5.Lemoniadę przelewamy do dzbanka i porządnie schładzamy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy