Lemoniada rabarbarowo- lawendowa

  • wyświetlono: 249 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Orzeźwiająca, lekko kwaskowa o cudownym różowym kolorze umili nam każdy słoneczny dzień.

i love food
  • 30min

Składniki

- 1 litr wody
- 4 łyżki mieszanki suszona lawenda + suszona mięta
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1/2 szklanki soku z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Lemoniada rabarbarowo- lawendowa

  • 1. Lawendę, rabarbar oraz cukier zagotuj z 1/2 szklanki wody. Gotuj przez około 20 minut. Po upływie tego czasu, przelej miksturę przez sitko.
  • 2. Do wody dodaj sok z cytryny oraz nasz rabarbarowy syrop. Podawaj schłodzoną z kawałkami cytryny.

Porady

Lemoniadę można przygotować dzień wcześniej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyRabarbarlawendalemoniadaFilm kulinarny

Komentarze

Podobne przepisy

LEMONIADA

Dodane przez: eva3075

LEMONIADA

Pyszny napój nie tylko na upalne...

lemoniada bazyliowa

Dodane przez: Marta – redaktor

Lemoniada bazyliowa

Jeśli znudziła Ci się zwykła lemoniada...

lemoniada

Dodane przez: JulkaTomeczek

Lemoniada arbuzowa

Niesamowicie orzeźwiająca lemoniada,...

Lemoniada różana

Dodane przez: Kloruś

Lemoniada różana

Uwielbiam nieziemski aromat róży,...

lemoniada arbuz

Dodane przez: Habibi Chi

Lemoniada arbuzowa

Szybka, niezwykle smaczna na gorące...

lemoniada rabarbarowa

Dodane przez: Marta – redaktor

Lemoniada rabarbarowa

Kto raz zrobił domową lemoniadę,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE