lemoniada PORZECZKOWA

  • wyświetlono: 1848 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

pyszna, lekko kwaśna – idealna w upalne dni

SłodkiZapachMalin
  • 8 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

przepis na 2 litry lemoniady

1litr wody + 1litr do dolania
300g czerwonych porzeczek
1/2 cytryny
kilka kostek lodu
3 gałązki mięty

Sposób przygotowania przepisu:

lemoniada PORZECZKOWA

  • 1. Porzeczki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 litrem wody i gotujemy przez ok. 15 minut – od momentu wrzenia. Studzimy. Gdy zawartość garnka będzie zimna, zlewamy ją do dzbanka, dolewamy 1 litr wody i dodajemy cytrynę pokrojoną w plasterki, miętę i kostki lodu. Lemoniada gotowa!

Porady

Jeśli chcemy, by nasza lemoniada była słodsza, możemy dodać 1-2 łyżki miodu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoczerwone porzeczkilemoniadasmaki lataowoce latalemoniada porzeczkowa

Komentarze

Podobne przepisy

lemoniada rabarbarowa

Dodane przez: Marta – redaktor

Lemoniada rabarbarowa

Kto raz zrobił domową lemoniadę,...

lemoniada

Dodane przez: klaudia1984

lemoniada

nie tylko na upały..

lemoniada

Dodane przez: JulkaTomeczek

Lemoniada ogórkowa

Pyszna i orzeźwiająca lemoniada,...

Lemoniada

Dodane przez: natalia2004

Lemoniada cytrynowa

Lemoniada cytrynowa do napój, który...

Fiołkowa lemoniada

Dodane przez: ewaeu

Fiołkowa lemoniada

Słodkie fiołki, słodsze niż wszystkie...

image-22iu42k

Dodane przez: JulkaTomeczek

Lemoniada cytrynowa

Niesamowicie orzeźwiająca i pyszna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE