Lemoniada pietruszkowo - ogórkowa

5 (183 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ogromne bogactwo witaminy C , orzeźwia I gasi pragnienie w upalny dzień. Pomysł syna przypadł mi do gystu I rozpiecił podniebienie

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szk. Wody (przegotowanej I wystudzonej)
    3 cytryny
    1 pęczek natki pietruszki ( duży)
    1 ogórek
    2 czubate łyżki miodu (taki jaki mamy w domu )
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Lemoniada pietruszkowo - ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wode przegotować I wystudzic . Wlać do blendera kielichowego . Cytrynę wyszorować I wycisnać w wyciskarce . Natkę pietruszki umyć tak samo ogórka. Do wody dodac wycisniety sok z cytryny razem z miąszem ale bez pestek , rozdrobniona natkę pietruszki, pokrojonego ogórka oraz miód . Wszystkie składniki blendujemy . Przelewamy do szklanek dekorujemy plasterkiem ogórka I cytryny oraz natką pietruszki . Smacznego .

Porady

Przed wypiciem wymieszać

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Miód Natka pietruszki Ogórek Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować