Lemoniada ogórkowa z limonką i miętą

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lemoniady nie zawsze muszą być przygotowane z owoców. Ta z ogórkami jest orzeźwiająca i bardzo smaczna. Świetnie też smakują chrupiące ogórki, które można zjeść po wypiciu lemoniady.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średniej wielkości ogórek szklarniowy (lub 2-3 ogórki gruntowe)
    limonka
    mięta
    woda
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa ogórkowa Napoje Lemoniada

Lemoniada ogórkowa z limonką i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy i kroimy w cienkie plastry. Dodajemy po dwa plastry limonki i dolewamy wyciśnięty z niej sok. Dokładamy kilka liści mięty. Wszystko zalewamy zwykłą lub gazowaną wodą i wkładamy na godzinę do lodówki. Przed wypiciem mieszamy.
    Lemoniadę ogórkową możemy dodatkowo schłodzić kostkami lodu.

Porady

Ogórka do lemoniady możemy również zetrzeć na tarce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Limonka Mięta Ogórek Owoce Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować