Lemoniada cytrynowo-grejpfrutowa

4.5 (159 ocen)

  • 10 min

Woda, dzięki grejpfrutowi - ogranicza proces wchłaniania tłuszczów pochodzących z pożywienia. Cytryna również ma właściwości zdrowotne, które nie są obojętne dla naszego zdrowia.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 grejpfrut (średni)
    1 cytryna
    2 łyżki miodu (wg smaku)
    500 ml wody (dowolnie nasyconej)
    Dodatkowo (opcjonalnie):
    cukier do ozdobienia szklanki
    plastry cytryny do dekoracji
    lód/mrożone owoce
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Lemoniada cytrynowo-grejpfrutowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qv67fl 1. Miód rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody.
    Wycisnąć sok z grejpfruta i cytryny - 2 łyżki odlać.
    Wodę nasycić dwutlenkiem węgla i wymieszać z sokami oraz rozpuszczonym miodem.
  • image-1q3ghx9 2. Lemoniadę przelać do szklanek ozdobionych krustą i plastrami cytryny.
    (Brzegi szklanek zamoczyć w pozostawionym soku i następnie w cukrze.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Grejpfrut

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować