Woda, dzięki grejpfrutowi - ogranicza proces wchłaniania tłuszczów pochodzących z pożywienia. Cytryna również ma właściwości zdrowotne, które nie są obojętne dla naszego zdrowia.
10 min
Składniki:
1 grejpfrut (średni)
1 cytryna
2 łyżki miodu (wg smaku)
500 ml wody (dowolnie nasyconej)
Dodatkowo (opcjonalnie):
cukier do ozdobienia szklanki
plastry cytryny do dekoracji
lód/mrożone owoce
Lemoniada cytrynowo-grejpfrutowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miód rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody.
Wycisnąć sok z grejpfruta i cytryny - 2 łyżki odlać.
Wodę nasycić dwutlenkiem węgla i wymieszać z sokami oraz rozpuszczonym miodem.
2.Lemoniadę przelać do szklanek ozdobionych krustą i plastrami cytryny.
(Brzegi szklanek zamoczyć w pozostawionym soku i następnie w cukrze.)
Komentarze