Lemon Curd

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Krem cytrynowy - idealny dodatek do ciasta, babki, naleśników a nawet tostów ;)

  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 2 sztuki
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier: 200 gramów
    - mąka ziemniaczana: 10 gramów
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - sok z cytryn: 3 sztuki
    - otarta skórka z cytryn: 3 sztuki

Lemon curd - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki (poza oliwą) podgrzewać na małym ogniu uważając żeby się nie przypaliło. Gotować ok 3 minuty. dodać oliwę i jeszcze raz zagotować. W razie pojawienia się grudek przetrzeć przez sito lub zblendować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy