Lekko miodowa kasza jaglana ze śmietankowymi truskawkami

0 (0 ocen)

  • 12 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

smaczne , lekkie letnie danie:)

  • 12 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej
    2 łyzki płynnego miodu
    około 150 g truskawek
    3 łyzki śmietany gęstej
    1 łyzeczka cukru
    świeża mieta do dekoracji
    oraz truskawki do dekoracji.

Lekko miodowa kasza jaglana ze śmietankowymi truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglana ugotować w wodzie, odstawic wo wystudzenia.
    Truskawki opłukac obrać ze szczypułek , umieścic w misce i rozdrobnić widelcem.
    Dodąc smietane i cukier , wymieszac.
    Wystudzoną kaszę umieścic w misce, dodac miód, wymieszac.
    Z miodowej kaszy jaglanej formować gałki , układac na talerzu, polać sosem śmietanowym w kawałkami truskawek, udekorować kawałkami truskawek oraz miętą , smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy