Lekko ajerkoniakowe rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zółtka utrzeć z 3 łyzkami cukru,
dodać cukier waniliowy,pół szklanki mleka,
obie mąki i wszystko razem zmiksowac.
Pozostałe mleko zagotowwac z resztą cukru
i cukrem waniliowym.
Do gotującego się mleka wlać masę jajeczną
i gotowac przez około minutę cały czas energicznie mieszając
.Miękkie masło utrzec na puszystą masę,
stopniowo dodać wystudzony budyń, ciągle miksując.
Na koniec wsypaćwiórki kokosowe i
wlać gęsty ajerkoniak .Wymieszać
Blache wyłozyć papierem do pieczenia.
Na dnie ułożyć warstwę krakersów,rozsmarowac warstwę kremu i tak na przemian aż do wyczerpania składników.
Wierzch posmarowac takze kremem budyniowym i posypać wiórkami kokosowymi.
Przygotowane ciasto włożyćdo lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc,
aby krakersy zmiękły i smaki sie przegryzły!SMACZNEGO
Komentarze