Lekkie zielone curry

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowy obiad :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g fileta z ulubionej ryby
    1/2 pęczka szparagów
    1 mała cukinia
    1/2 pora
    250 g boczniaków
    200 g fasolki
    200 g mrozonego groszku
    25 g pasty zielone curry
    3/4 szklanka mleka
    przyprawa do ryb
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Lekkie zielone curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora posiekać, wrzucić do garnka razem z pokrojonymi w paski boczniakami. Podlać niewielką ilością wody i dusić około 10 minut. Cukinię pokroić w kostkę, szparagi w krążki i dodać do garnka. Dusić kolejne 10 minut. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawą do ryb i razem z fasolką i groszkiem dodać do garnka. Mleko wymieszać z pastą curry i zalać warzywa z rybą. Posolić do smaku. Dusić do miękkości wszystkich składników. Jeśli chcecie zagęścić sos wystarczy dodać 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1/3 szklanki mleka. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mrożonki Ryby Szparagi Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować