lekkie , szybkie , malinowe

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

pyszne, szybkie, słodkie, w sam raz na deser

  • 60 min

Składniki:

  • składniki na dużą blachę:
    biszkopt :
    3 jajka
    6 łyżek maki
    6 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    masa malinowa:
    1/2 kg malin ( mogę być mrożone)
    3/4 szklanki cukru
    3 budynie waniliowe
    2 szklanki wody
    wierzch:
    1/2 litra śmietany kremówki
    3 łyzki cukru pudru
    posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Lekkie , szybkie , malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt:
    białka ubic ze szczypta soli. pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać aż masa będzie sztywna i szklista. dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem , delikatnie wymieszać łyżką. wylać na blachę wysmarowana masłem i wysypana mąką. piec ok 15 minut w temp 160 stopni, do suchego patyczka.wystudzić.
    masa malinowa:
    maliny zagotować z 1 i 1/2 szklanki wody i cukrem. budynie rozmieszać w pozostałej ilości wody, wlać do malin, gotować chwilę, aż masa zgęstnieje i straci mączny posmak.
    gorącą wylać na przestudzony biszkopt, przykryć folią, zostawić do wystudzenia.
    wierzch:
    śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wyłożyć na masę malinową, udekorować posypką, dobrze schłodzić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Maliny Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować