Lekkie gołąbki z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Troszkę odchudziłam tradycyjne gołąbki, zamieniłam na lżejsze mięso karkówkę oraz biały ryż na brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * główka młodej kapusty
    * dwa podwójne filety z kurczaka
    * 2 woreczki brązowego ryżu
    * cebula
    * sól, świeżo mielony pieprz, ulubione zioła

Lekkie gołąbki z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzyć. Mięso zmielić, dodać na pół ugotowany ryż, przyprawić. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Całość dobrze wymieszać. Na liściach kapusty układać po 2-3 łyżki farszu, zwijać gołąbki i ściśle układać w garnku. Całość podlać wodą. Gotować około godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy