Lekkie ciasto z jabłkami w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty: składniki podzielić na pół i upiec dwa biszkopty, albo upiec jeden, który po ostygnięciu będzie przekrojony na pół.
Z białek ubić pianę z cukrem.
Dodać żółtka, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat waniliowy.
Ciasto wyłozyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec ok 30 min w temp. 180'C.
2.Masa z jogurtu: Galaretki rozpuścić w 2 szlankach gorącej wody razem z żelatyną. Następnie tężejącą galaretkę zmiksować z jogurtami.
3.Masa z jabłek: Galaretki rozpuścić w dwóch szklanach gorącej wody. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie połączyć je z tężejącą galaretką.
4.Ostudzony biszkopt przekroić na pól (albo wykorzystać jeden z dwóch).
Masę z jogurtów wylać na biszkopt, na nią nałożyć masę z jabłkami.
Przełożyć drugą połówką biszkopta (lub drugim biszkoptem).
Komentarze