Lekkie babeczki fasolowe

5 (193 ocen)

  • 60 min

Ciasteczka są smaczne a zarazem dietetyczne oraz nie zawierają glutenu, cukru ani tłuszczu.

  • 60 min

Składniki:

  • * puszka czerwonej fasoli konserwowej
    * 3 jaja
    * 1/2 banana
    * łyżka kakao
    * łyżka przyprawy korzennej do piernika
    *szczypta cynamonu
    * skórka pomarańczowa do posypania
    * 2-4 łyżki miodu
    * łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Babeczki Babeczki

Lekkie babeczki fasolowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płuczemy kilkukrotnie fasolę. Dobrze wcześniej wymoczyć ją by zneutralizować charakterystyczny zapach.
  • 2. Do naczynia wsypujemy fasolę,dodajemy żółtka, kakao, miód, banana, cynamon, przyprawę korzenną i blendujemy na gładką masę.
  • 3. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno.
  • 4. Mieszamy białka z masą fasolową i dodajemy proszek do pieczenia.
  • 5. Rozlewamy do foremek i pieczemy ok 30-40 minut w temperaturze 160-180 stopni.
  • 6. Dekorujemy skórką z pomarańczy bądź cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Cynamon Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować