Lekki tort bez pieczenia z owocami i kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem:
Ubijamy kremówkę z śmietan fixem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Skrapiamy krem odrobiną soku z cytryny i dosypujemy kokosu (ilość zależy od osobistych preferencji).
2.Podstawa:
Blaty biszkoptowe zakładamy w obręcz tortownicy i przekładamy je kremem śmietankowym. Ostatnią warstwę również smarujemy kremem (tak, aby 1/3 z całego kremu została do ozdoby).
Na ostatnią warstwę kremu wykładamy ulubione owoce.
3.Góra:
2 opakowania wybranej galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody.
Po wystudzeniu galaretki owoce zalewamy cienką warstwą galaretki (1/3 z całej galaretki) i odstawiamy tort do lodówki.
Gdy galaretka na owocach się zsiądzie, znowu zalewamy drugą warstwą galaretki. Tę czynność powtarzamy jeszcze raz.
4.Dekoracja:
Po ściągnięciu obręczy tortownicy torcik z boku możemy obsypać kokosem. Na górze robimy różyczki z pozostałego kremu, a do nich możemy delikatnie włożyć kupione gotowe serduszka czekoladowe.
5.Inna opcja:
A to tort w wersji z inną galaretką i innymi owocami :)
Komentarze