Moja wariacja na weekend,ciasto jest delikatne i efektowne,można również przygotować je z kremem budyniowym-karpatkowym,u mnie lżejsza wersja:-)Ciasto to wypatrzyłam na stronie włoskiej.
0 (0 ocen)
Porady
Ptysie najlepiej przygotować sobie dzień wcześniej i zrobić krem jogurtowy z połowy porcji,nadziać nim ptysie,najlepiej końcówką od pączków,i pozostawić w lodówce do stężenia. Przepołowiony biszkopt nasączamy wodą z cytryną i cukrem,bądź herbatą,czym lubimy,spód biszkoptu smarujemy dżemem i na to wykładamy tężejący krem jogurtowy,przykrywamy biszkoptem,górę biszkoptu smarujemy delikatnie dżemem,lub kremem jogurtowym i na to układamy ptysie,dzięki przesmarowaniu,będą się ładnie trzymały,odstawiamy do lodówki na 1 godz.w między czasie przygotowujemy sobie polewę z czekolad, rozprowadzamy ją równomiernie po ptysiach i przesmarowujemy boki tortu,które posypujemy wiórkami kokosowymi i odstawiamy do lodówki.
Komentarze