Lekki serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka ubijamy na sztywno,żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym,dodajemy mąki,proszek do pieczenia,pianę z białek i wyrabiamy ciasto.Wykładamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy 10-15 minut.Wyjmujemy i zostawiamy do przestygnięcia.
Masa serowa:
Ubijamy białka na sztywno,żółtka ubijamy z cukrem,dodajemy stopniowo ser, budyń i sok z cytryny,na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy delikatnie łyżką aż się wszystko połączy.Masę serową wykładamy na podpieczone ciasto i pieczemy 1 godzinę.
Wierzch ciasta:
jabłka obieramy,kroimy w kostkę,zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy 5 minut,następnie wsypujemy 2 galaretki i mieszamy,zostawiamy aby lekko stężała i wykładamy na ostudzony sernik
Komentarze