Lekki miodownik z masą jabłkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.
Margarynę połaczyć z mąką następnie dodać y sodę, miód, cukier, jajka i śmietanę i dokładnie wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować na wielkość blachy kazde i piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
Masa z jabłek:
Jabłka zetrzec na tarce, przesmażyć w garnku mieszając od czasu do czasu , dodac cukier waniliowy9ale niekoniecznie) i cynamon. Pod koniec smazenia dodać do jabłek galaretkę, wymieszać .
Przełozenie:
na pierwszym placku równo rozsmarowac połowę ciepłej masy jabłkowej, przykryć 2 plackiem, rozsmarować resztę masy jabłkowej i przykryć kolejnym plackiem .
Schłodzic w lodóce az placki zmiekną.
Przed podaniem posypać wierzch cukrem pudrem lub udekorowac wg własnego uznania.. Smacznego:)
Porady
30 x 23cm.
Jesli chcemy by placki były bardziej miodowe, zwiekszmy ilośc miodu do 5 łyzek .
wiecej zdjec dodam pózniej .
Komentarze