1.Karczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Jak zacznie się wytapiać dolewamy sos sojowy, pokrojony czosnek i szałwię. Smażymy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miseczki do przestudzenia.
Na powstałym sosiku smażymy pieczarki pokrojone w ćwiartki. Przekładamy do pieczarek.
Jajka gotujemy na twardo.
2.Kapustę pekińską szatkujemy i odrobinę solimy, żeby zmiękła.
Ogórka zielonego kroimy i dorzucamy wraz z cebulką, szczypiorkiem i oliwkami.
3.Przestudzone mięso z pieczarkami przekładamy do sałatki.
4.Dokładamy kukurydzę z groszkiem odcedzone z zalewy.
5.Przestudzone jajka kroimy i dokładamy do sałatki.
6.Całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i chilli. Mieszamy.
Majonez, musztardę i jogurt łączymy ze sobą i zalewamy sałatkę.
Całość mieszamy i układamy listki natki.
Komentarze