Lekki letni warzywny obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozyczki kalafiora myjemy i gotujemy 5 minut na parze.
2.Ogorki kroimy w poltalarki, rzodkiewke na male kawalki, cebulke siekamy drobniutko, papryke kroimy w kostke, siekamy natke i wszystko razem mieszamy. Nie musimy dodawac soli ani pieprzu, bo ogorki malosolne badz kiszone nadaja surowce odpowiedniego smaku.
3.Na patelni rozgrzewamy łyzke masła, rozyczki kalafiora moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy delikatnie w bułce tartej, smazymy chwilke na masle.
4.Na talerzu ukladamy przygotowane rozyczki kalafiora, dodajemy salatke warzywna, dajemy poszarpane liscie salaty - na ktore to dajemy wymieszana łyzke smietany z cukrem, polewamy olejem z pestek dyni i posypujemy jezynami.
Komentarze