Lekki krem pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekki, puszysty krem pomarańczowy ze śmietanką. To mój pierwszy deser z rodzaju „krem” …

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml wody
    250 ml soku z pomarańczy
    3,5 dag mąki ziemniaczanej
    250 ml śmietany kremówki
    10 dag cukru
    skórka otarta z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery

Lekki krem pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę schłodzić. Wodę zagotować ze skórką pomarańczową i cukrem. Mąkę rozmieszać z sokiem. Dodać do gotującej się wody i wszystko razem chwilkę gotować. Zdjąć z ognia i ubijaczką do piany ubijać tak długo,aż wystygnie. Ubić śmietankę, 4 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę domieszać do deseru. Krem nałożyć do 4 pucharków, udekorować resztą śmietany i mocno schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować