Lekki deser a’la creme brulee

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Garść owoców wraz z jogurtem posypanych lekko cukremw piekarniku zapieczonych i w lodówce wnet schłodzonych.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 duże twarde jabłka
    3 nektarynki
    1 szklanka czarnych porzeczek
    spory kawałek imbiru
    2 opakowania jogurtu greckiego
    3-4 łyżki cukru pudru
    * 4 łyżki likieru amaretto (wersja dla dorosłych)
    1/3 szklanki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Creme brulee

Lekki deser a’la creme brulee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce pokrój w równe cząstki. Jabłka, nektarynki oraz drobno posiekany imbir zalej 2-3 łyżkami wody i podgrzej na patelni, aż lekko zmiękną, ale nie rozpadną się.
  • 2. Zawartość patelni przełóż do żaroodpornych naczynek. Posyp je porzeczkami.
  • 3. W misce wymieszaj jogurt, cukier puder i ameretto (opcjonalnie). Jogurt nałóż na wystudzone owoce tak, aby dokładnie je zakryły.
  • 4. Wierzch deseru posyp brązowym cukrem – utwórz cienką warstwę.
  • 5. Deser zapiekaj kilka minut pod grillem w maksymalnie nagrzanym piekarniku.
  • 6. Naczynka z deserem schłódź przez godzinę w lodówce i rozkoszuj się pysznym, lekkim deserem, który możesz jeść zarówno rano, jak i popołudniu.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować