Lekki bananowiec ze skórką cytrynową

  • wyświetlono: 108 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Banan w polączeniu z cytryną sprawia, ze ciasto nie jest ani za słodkie. Idealny dodatek do kawy :). Szybko sie przyrzadza.

IMG_20190719_141330
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 dojrzale banany,
Skórka z połowy cytryny,
1 jajko,
Ok pół szklanki jogurtu naturalnego,
Pol szklanki cukru pudru,
1 cukier waniliowy,
Ok 2 szklanki mąki tortowej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Lekki bananowiec ze skórką cytrynową

  • 1. Zaczynamy od rozdrobnienia bananów widelcem, dodajemy jajko o jogurt, dokładnie mieszamy. Nastepnie powoli reszte składników, raz.jeszcze dokladnie mieszamy. Całosc wylewamy na tortownice wysmarowana tłuszczem. Pieczemy w 180stopniach ok 35-40min

Porady

Tortownice dodatkowo można posypać bułką tarta, wtedy ciasto nieprzywiera do dna.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bananycytryna

Komentarze

Podobne przepisy

image-1dans75

Dodane przez: viki2903

Ciasto bananowiec

pyszne lekkie ciasto przypominające...

Bananowiec

Dodane przez: Nad.wa.aw

Bananowiec

Szybkie, pyszne wiosenne ciasto....

bananowiec

Dodane przez: AnnaKoziel

Bananowiec

Szybkie i bardzo proste ciasto...

ciasto ze śliwkami

Dodane przez: wwwilovebakepl

Odwrócone ciasto cytrynowe ze śliwkami

Pierwsze ciasto ze śliwkami, które...

Bananowiec

Dodane przez: zielonakuchniablog

Bananowiec

Przepyszne i proste ciasto na zimno....

Bananowiec

Dodane przez: ilka222

Bananowiec

Szybkie i dobre ciacho z bananami

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE