Lekka zupa z warzyw z brokułem i kaszą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i lekka zupa. Szybka i tania w wykonaniu. Pełna aromatu od przesmażanych warzyw. Uwielbiam takie zupy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    kilka różyczek brokuła
    6 łyżek kaszy jęczmiennej
    1 łyżeczka masła do smażenia
    bulion warzywny
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    koperek suszony według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekka zupa z warzyw z brokułem i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy i osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Brokuła płuczemy i dzielimy na mniejsze różyczki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy. Wlewamy bulion, wrzucamy kaszę i gotujemy do miękkości składników. Ilość bulionu zależy od tego jak gęstą zupę chcemy mieć i należy pamiętać, że zupa zgęstnieje od kaszy.
  • 2. Na koniec zupę przyprawiamy posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Gotową podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kasza Kasza jęczmienna Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować