Lekka zupa z kalafiorem i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna nawet na zimno, lekka. ;)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    2 litry rosołu
    1 marchewka
    1 duży jogurt grecki
    pęczek koperku
    200 g drobnego makaronu
    2 ząbki czosnku
    4 kabanosy drobiowe
    sól i pieprz do smaku

Lekka zupa z kalafiorem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki, wraz z pokrojoną marchewką wrzucamy do garnuszka i zalewamy rosołem. Dusimy piętnaście minut.

    Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

    Chochlę zupy dodajemy do jogurtu i energicznie mieszamy, łączymy z zupą, dodajemy koperek, doprawiamy czosnkiem, solą oraz pieprzem.

    Kabanosy kroimy w plasterki i wrzucamy do zupy.

    Podajemy z drobnym makaronem i dodatkową porcją koperku.

Porady

Kalafiora można zastąpić brokułem. ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy