Lekka zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, kolorowa i lekka zupa warzywna.

  • 30 min

Składniki:

  • kilka różyczek brokuła
    połowa żółtej papryki
    1-2 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    ok. 10 brukselek
    garść liści czosnku niedźwiedziego lub szpinaku
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
    łyżka masła
    śmietana kremówka

Lekka zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa drobno kroimy, dusimy chwilę na maśle następnie zalewamy ok. 3 szklankami wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy warzywa ok. 15 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy liście czosnku niedźwiedziego lub szpinaku. Wylewamy na miski i polewamy śmietaną.

Porady

Do ugotowanej zupy zamiast śmietany można dodać pasty Miso, zupa wtedy będzie jeszcze bardziej lekka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy