Lekka zupa na żeberkach

4.45 (150 ocen)

Zupę ugotowałam z myślą o mamie, która po zabiegu musi jeść lekkostrawne potrawy. Mojej rodzinie przypadła do gustu. Zupka zdrowa, smaczna i pożywna.

Składniki:

  • 3 średnie ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka korzeń
    1/4 selera
    1,5l wody
    2 żeberka wieprzowe
    3 łyżki kaszy jaglanej
    sól, pieprz, wegeta, maggi, zioła prowansalskie, oregano
Wystaw ocenę:

4.45 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Lekka zupa na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki, seler i ziemniaki w kostkę. Żeberka opłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Po czym wodę odlać i nalać świeżej. Warzywa dodać do garnka z żeberkami, zagotować, dodać odrobinę soli i pieprzu, gotować. 20min przed końcem dodać kaszę jaglaną, gotować do miękkości. Zupę przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Warzywa Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować