Lekka zapiekanka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nastawiamy wodę na makaron kiedy woda się gotuje wrzucamy makaron i gotujemy 15 20 min.
2.Na patelnię dajemy szpinak mrożony lub świeży po rozpuszczeniu lub uduszeniu dodajemy pokrojony lub starty ser i czekamy aż się roztopi na koniec dodajemy czosnek pokrojony lub wyciśnięty przez praskę oraz pokrojoną w paski mniej więcej 3 na 1 cm szynkę .
3.Sos do połowy jogurtu naturalnego dodajemy bazylię oregano majeranek sól pieprz i mieszamy .
Do blachy lub naczynia żaroodpornego wrzucamy odcedzony makaron następnie szpinak z serem i szynką oraz 4 łyż sosu mieszamy. Na koniec danie polewamy reszta sosu można też posypać żółtym serem .
Pieczemy 20-25 min w 180 stopniach .
4.Do blachy lub naczynia żaroodpornego wrzucamy odcedzony makaron następnie szpinak z serem i szynką oraz 4 łyż sosu mieszamy. Na koniec danie polewamy reszta sosu można też posypać żółtym serem .
Pieczemy 20-25 min w 180 stopniach .
Komentarze