Lekka zapiekanka z mielonym z indyka, cukinią i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Lekki obiad, który możemy przygotować dzień wcześniej a w dzień podania podpiec w piekarniku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    2 duże cukinie
    300 g tartej mozzarelli
    olej
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Lekka zapiekanka z mielonym z indyka, cukinią i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone z przyprawami. Studzimy, mieszamy z 1/3 mozzarelli.
  • 2. Cukinię kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na oleju do odparowania wody. Studzimy, mieszamy z 1/3 mozzarelli.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso mielone, na to cukinię. Całość posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować