lekka sałatka z wątróbką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nadchodzą cieplejsze dni i taka sałatka będzie doskonałym lekkim obiadem lub kolacją. Oprócz tego że jest bardzo smaczna, jest też bombą witaminową a kolorowy wygląd zachęca do zjedzenia.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 garście mieszanki sałat z rukolą
    200 g wątróbki drobiowej
    kilka pomidorków koktajlowych
    kawałek zielonego ogórka
    ćwiartka serka camembert
    kawałek żółtej papryki
    pół cebuli
    łyżka majonezu
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    łyżeczka chrzanu
    łyżka oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wątróbka

Lekka sałatka z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Na oleju zeszklić krążki cebuli a następnie usmażyć wątróbkę. Warzywa pokroić w dowolne kształty, ser w trójkąty. Majonez, śmietanę i chrzan wymieszać. Na talerzu ułożyć sałatę, ser, warzywa i kawałki wątróbki. Polać sosem chrzanowym. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować