Nadchodzą cieplejsze dni i taka sałatka będzie doskonałym lekkim obiadem lub kolacją. Oprócz tego że jest bardzo smaczna, jest też bombą witaminową a kolorowy wygląd zachęca do zjedzenia.
30 min
Składniki:
2 garście mieszanki sałat z rukolą
200 g wątróbki drobiowej
kilka pomidorków koktajlowych
kawałek zielonego ogórka
ćwiartka serka camembert
kawałek żółtej papryki
pół cebuli
łyżka majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
łyżeczka chrzanu
łyżka oleju
sól, pieprz
Lekka sałatka z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Na oleju zeszklić krążki cebuli a następnie usmażyć wątróbkę. Warzywa pokroić w dowolne kształty, ser w trójkąty. Majonez, śmietanę i chrzan wymieszać. Na talerzu ułożyć sałatę, ser, warzywa i kawałki wątróbki. Polać sosem chrzanowym. Podawać z pieczywem.
Komentarze