Lekka sałatka z tuńczykiem i roszponką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację. Przygotowanie zajmie niecałe 15 minut, więc jest nie dość, że szybko, to jeszcze pysznie i zdrowo. Porcja dla 2-3 osób. Polecam spróbować :-) Film z przepisem znajdziesz na moim kanale YouTube - Gotowanie Po Mojemu

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe puszki tuńczyka w sosie własnym
    6 garści roszponki
    4 małe jajka
    mały pęczek rzodkiewki
    kilkanaście oliwek
    1 czerwona cebula

    SOS:
    6 łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżki wody
    2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy
    trochę siekanego koperku
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Lekka sałatka z tuńczykiem i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na sos wymieszać w misce.

    Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Rzodkiewki również pokroić na ćwiartki, a cebulę cienko na półplasterki. Tuńczyka odsączyć i delikatnie rozdrobnić widelcem.

    W misce ułożyć roszponkę, tuńczyka, jajka, rzodkiewkę, cebulę i oliwki.

    Górę polać sosem i gotowe.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować