Lekka sałatka z kiełkami i grejpfrutem

0 (0 ocen)

Aby była bardziej chrupiąca polecam dodatkowo posypać ją uprażonym słonecznikiem. Aby była bardziej syta możemy połączyć ją majonezem.W tej wersji z oliwą polecam osobom na diecie. Jeśli stosujemy akurat dietę grejpfrut powinien być naszym najlepszym przyjacielem.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 grejpfrut,
    • 10 dag kiełków z brokułu,
    • Kilka rzodkiewek (5-4),
    • Kilka listków sałatki ( 6-7),
    • Oliwa z oliwek,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Ewentualnie sól (niekoniecznie)

Lekka sałatka z kiełkami i grejpfrutem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grejpfruta obieramy ze skórki. Następnie dzielimy na cząstki. Za pomocą małego nożyka dokładnie usuwany białe błonki.
    Rzodkiewki kroimy w plasterki. Sałatkę kroimy na mniejsze części.
    Tak przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy kiełki i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatkę porcjujemy do salaterek. Polewamy oliwą z oliwek i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy