Surówka z kalarepki i marchewki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę z kalarepki, marchewki oraz jabłka z dodatkiem jogurtu. Szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała kalarepka
    1 średnia marchewka
    ćwiartka dużego jabłka
    1 łyżka jogurtu
    łyżeczka oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Surówka z kalarepki i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kalarepki i marchewki 1. Kalarepkę obieramy ze skórki i myjemy, ścieramy na tarce i odciskamy soku. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Jabłko myjemy i ścieramy.
    Starte warzywa przekładamy do miski i pozostałe składniki, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy