Lekka sałatka z chia i kiełkami

0 (0 ocen)

Lekka wiosenna sałatka z roszponki, z dodatkiem ogórka, rzodkiewki, kiełków i... nasion szałwii hiszpańskiej, przemycone, niewykryte, mój sukces ;)

Składniki:


  • 4 łyżki jogurtu greckiego
    sól i pieprz do smaku
    1 ząbek czosnku
    1 płaska łyżka chia
    0,5 pęczka szczypiorku
    1 zielony ogórek
    5 rzodkiewek
    0,75 opakowania roszponki
    2 garście kiełków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka z chia i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wrzucić jogurt grecki, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, dodać sól i pieprz, wsypać nasiona chia (szałwii hiszpańskiej), wymieszać i odstawić na 30 minut.

    W między czasie opłukać i osuszyć szczypiorek, posiekać i wrzucić do miski.

    Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do miski.

    Roszponkę umyć, osuszyć, dodać do miski, wrzucić także kiełki (użyłam rzodkiewki i brokuła), wymieszać delikatnie.

    Podawać od razu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować