Lekka sałatka z brokułem, awokado, jajem i majonezem czosnkowym

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Sałatka z brokułem, jajem, ciecierzycą, awokado polana cudownym czosnkowym sosem. Świetna na lunch.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • brokuł podzielony na różyczki i ugotowany al'dente w lekko osolonej wodzie
    4 jaja ugotowane na twardo
    2 pomidory
    4 łyżki ciecierzycy
    cebula pocięta w kostkę
    awokado pokrojone w kostkę
    SOS:
    3 łyżki majonezu light
    1 łyżka jogurtu
    1/2 ząbka czosnku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Lekka sałatka z brokułem, awokado, jajem i majonezem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umieścić w misce. Z majonezu, jogurtu i przeciśniętego czosnku zrobić sos. Polać nim warzywa i jajka, posypać natką lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Ciecierzyca Jajka Pomidor Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować