Lekka sałatka z awokado i ziemniaków

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekka aromatyczna i kolorowa sałatka. Mało kalorii dużo zdrowia.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szt awokado
    3 ziemniaki
    kiełbasa z kurczaka
    cebula czerwona
    papryka czerwona
    pieprz kolorowy
    sól morska
    olej z pestek winogron
    2 jajka

Lekka sałatka z awokado i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w drobna kosteczkę . Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu zimne obieramy i kroimy w kosteczkę . Awokado obieramy , usuwamy pestkę . Kroimy w drobna kosteczkę. Kiełbasę drobiową obieramy z osłonki i kroimy w kosteczkę .
  • 2. Paprykę myjemy usuwamy pestki i białą błonkę .
    Kroimy w paseczki potem w równą kosteczkę . Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy olej z pestek winogron. Solimy do smaku .Doprawiamy pieprzem . Chłodzimy i podajemy .

Komentarze

Podobne przepisy