Lekka sałatka warzywna z kiełkami

0 (0 ocen)

Sałatka według tego przepisu świetnie smakuje z pieczywem, jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne, lekkie danie obiadowe. Palce lizać!

Składniki:

  • opakowanie mixu sałat
    2 pomidory
    1 papryka stożkowa
    pęczek rzodkiewek
    kiełki rzodkiewki

    sos:
    1 łyżka soku z cytryny
    szczypta soli
    4 łyżki oliwy z oliwek
    pieprz
    3 łyżki natki pietruszki

Lekka sałatka warzywna z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć. Paprykę pokroić w cienkie paski, pomidora w kostkę. Rzodkiewkom uciąć listki i ogonki.
  • 2. Do miski wsypać mix sałat, pomidora i paprykę. Przygotować sos: sok z cytryny wymieszać ze szczyptą soli i oliwą z oliwek. Doprawić pieprzem i posiekaną drobno natką pietruszki. Sos wlać do miski i dokładnie wymieszać. Sałatkę ozdobić wokoło rzodkiewkami, a na wierzchu ułożyć kiełki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy