moja własna wariacja..lekko słodka a jednak wytrawna...
Łatwy
Składniki:
- ryż brązowy lub biały w torebkach: 1 sztuka
- ananas z puszki, bez soku, w plastrach: 1 puszka
- kukurydza konserwowa - puszka: 1 puszka
- ser bas iron gouda: 15 dekagramów
- oliwki czarne drylowane: 15 sztuk
- tymianek świeży do dekoracji gałązki: 5 sztuk
- zioła prowansalskie suszone: 1 łyżka
- majonez: 4 łyżki
Lekka sałatka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.gotujemy ryz na sypko,studzimy,dodajemy pokrojonego w kostke ananasa,kukurydzę,ser z cienkie paseczki a oliwki w plasterki,posypujemy suszonymi ziołami prowansalskimi i mieszamy wszystko z majonezem,dekorujemy gałązkami świeżego tymianku..smacznego
Komentarze