lekka pomidorówka

5 (146 ocen)

  • 30 min

pyszna i lekka zupka, uwielbiam ja na chłodne jesienne wieczory

  • 30 min

Składniki:

  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    litr zimneij wody
    jedna kostka rosołowa drobiowa
    maly jogurt naturalny
    saszetka ryzu
    sól , pieprz ziołowy , zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekka pomidorówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszna pomidorówka 1. wodę wlewamy do garnka ,doprowadzamy do wrzenia , wrzucamy kostke rosołowa, rozpuszczamy wsypujemy 3/4 saszetki ryz gotujemyokolo20-25 minut., dodajemy 3łyżeczki koncentratu . zagotowujemy , dodajemy sól pieprz do smaku . Odlewamy w kubeczek około 3 łyżek powstałej zupy i dodajemy polowe małego jogurtu naturalnego mieszamy intensywnie . powoli dodajemy do zupy, mieszamy ,dodajemy zioła prowansalskie mieszamy, zestawiamy z ognia zupa gotowa

Porady

gdy dodamy jogurt nie mozna doprowadzic do wrzenia poniewaz jogurt sie zwarzy, Zamiast jogurtu mozna dodac smietanę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować