Lekka i zdrowa zupa koperkowa

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Zupa koperkowa o idealnej konsystencji i łagodnym smaku dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego. Podawana na ciepło z makaronem lub ryżem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
    pęczek koperku
    100 ml jogurtu naturalnego
    łyżeczka mąki pszennej
    pieprz czarny
    100 g makaronu
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Lekka i zdrowa zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować bulion, dodać drobno posiekany koperek. Gotować około 10 minut na małym ogniu. Zagęścić jogurtem wymieszanym z mąką i czarnym pieprzem. Zagotować.
    Podawać z makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować