Lekka czekoladowa babeczka z orzechami i krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdego cukierka "Krówkę" kroimy na ok 4-5 kawałków. Margarynę rozpuszczamy i pozostawiamy do przestygnięcia.
2.Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę, po koniec dodając cukier i cukier waniliowy, a następnie żółtka.
3.Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy do ciasta i delikatnie mieszamy. Wlewamy margarynę oraz likier i ponownie mieszamy, delikatnie drewnianą łyżką.
4.Ciasto wlać do formy, moja silikonowa babka, a następnie posypać orzechami i na wierzch krówkami. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min w temp. 180'C.
5.Gotową lekką babkę wyciągamy z formy i polewamy polewą czekoladową a następnie lukrem. Smacznego !!
Komentarze