PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874LEGUMINA ZE ZBOŻOWEJ KAWYhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/07/0cc2074cfeac62388a3b268fd53cfddbd25e5eab.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/legumina-ze-zbozowej-kawy-2
: -pół czerstwej chałki,
-2 szklanki zaparzonej w wodzie kawy zbożowej,
-4 jajka,
-1/2 szklanki mleka,
-6- 7 łyżek cukru waniliowego,
-jogurt naturalny,
-owoce (np. maliny, jagody, truskawki, poziomki, etc.)
-tłuszcz i bułka tarta do formy
Sposób przygotowania przepisu:
LEGUMINA ZE ZBOŻOWEJ KAWY
1.
Chałkę pokroić na mniejsze kawałki, zalać kawa i mlekiem, pozostawić do napęcznienia. Następnie ogrzewać na małym ogniu, do odparowania płynu. Masę ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać do masy. Białka ubić na sztywną pianę i wszystko delikatnie połączyć. Masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy. Piec w 170-1800 C ok.30-45 min (powinien być wyrośnięty i zrumieniony). Podawać z jogurtem i owocami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze