REKLAMA

Leczo z zielonymi pomidorami

wyświetlono: 249 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Aromatyczne i rozgrzewające, warzywne leczo z zielonymi pomidorami :-). Łatwe i szybkie w przygotowaniu, ale łatwo je zepsuć, gdyż jego smak zależy od jakości składników, więc starajmy się wybrać jak najświeższe, najlepiej prosto z ogródka.

opublikowany: 08.09.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    2 papryki (najlepsze są czerwone lub białe)
    10 pomidorów (ok 1kg) najlepsze są gruntowe ale mogą być inne
    4 pomidory zielone
    2 małe cebule lub jedna duża
    4 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki suszonego majeranku
    sól, pierz do smaku
    3 łyżki oleju
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Leczo z zielonymi pomidorami?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W dużym garnku rozgrzać olej.
    2. Cebulę obrać, pokroić w grube ćwierć-talarki, włożyć do garnka, lekko zeszklić.
    3. Następnie dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę, pomidory posiekane w pół-talarki, pokrojony czosnek oraz cukinie.
    4. Całość doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Dusić do miękkości, aż cześć płynu odparuje i leczo się zagęści.
    5. Podawać gorące z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kasiunia860 Moje zdjęcie

LECZO Z RYŻEM

Pożywne i syte leczo z ryżem. Polecam świetne na obiad lub podwieczorek.

kategoria: Dania główne leczo opublikowany: 25.08.2017 | wyświetlono: 11828 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE