Leczo z surową ogonówką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kupiłam surową ogonówkę, po czym się okazało,że nikt z domowników nie lubi takich smakołyków. Wobec tego musiałam coś z tym zrobić,a że jeszcze było trochę papryki i kiełbasa to powstało leczo, zapraszam.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża cebula 
    10 plastrów surowej ogonówką
    30 dag kiełbasy 
    2 ząbki czosnku 
    1,5 czerwonej papryki 
    1/2 żółtej papryki
    1/2 zielonej papryki 
    1 cukinia 
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka ostrej papryki 
    1 łyżeczki słodkiej papryki 
    Sól, pieprz do smaku 
    100 g koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo z surową ogonówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula i ogonówka 1. Cebulę pokroić w duża kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i wsypać oba rodzaje papryk. Po chwili dodać cebulę i wymieszać dobrze. W międzyczasie pokroić ogonówke i dodać ja do garnka po 3 minutach od wrzucenia cebuli.
  • papryka 2. Do kolejnych 5 minutach dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i plasterki czosnku. Smażyć całość 5 minut i dodać wszystkie rozdrobnione papryki. Wymieszać, przykryć i dusić 5-7 minut.
  • cukinia 3. Cukinię przekroić na pół, wydrążyć pestki i pokroić w grubą kostkę. Dodać do garnka wraz z solą i pieprzem. Dodać koncentrat, wymieszać. Dusić kolejne 10 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Zdjąć z ognia i podawać z pieczywem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować